Doula Joyce

Het krijgen van een baby voor zwangere vrouwen en ook voor hun partners, vaak erg spannend. Zeker als je het voor de eerste keer meemaakt, weet je helemaal niet wat je kan verwachten. Met een doula aan je zijde, krijg je meer informatie en weet je waarop je wel en waarop je geen invloed hebt. Daardoor valt veel angst weg te nemen. Ik wil als doula, jou graag hierbij helpen. In overleg bespreken we wat belangrijk voor jou is en wat ik als doula kan doen om jou en je partner optimaal te steunen, tijdens de kraamperiode.

Voor mijn opleidingen in de geboortezorg heb ik scheikunde gestudeerd en 17 jaar op het gebied van milieukwaliteit gewerkt. Rond mijn veertigste heb ik een wending gemaakt en ben ik verloskunde gaan studeren. Tijdens mijn opleiding als verloskundige heb ik honderden zwangere vrouwen op spreekuur gesproken en bevallingen begeleid. Daarbij merkte ik dat het fijn was om de vrouw en haar partner te kunnen informeren en ondersteunen. Verder heb ik als moeder van 3 prachtige kinderen (2 zonen en 1 dochter), ook persoonlijk ervaring opgedaan met het gehele geboorteproces.

Na de verloskunde opleiding ben ik gestart met de doula opleiding om nog meer persoonlijke begeleiding te kunnen bieden. Door mijn opgedane kennis, ervaringen en goed inlevingsvermogen, weet ik hoe belangrijk het is om gehoord te worden; om te weten wat je kan verwachten; om voorbereid te zijn;  om je veilig te voelen; en om gesteund te worden. Het is daarom mijn doel om, je de kracht en vertrouwen te geven om deze nieuwe start zo goed mogelijk te laten verlopen naar jouw wensen en verwachtingen.

In 2018 heb ik de opleiding tot kraamverzorgende afgerond. Het is een mooie aanvulling op mijn verloskundige- en doula kennis. Ik vind het enorm leuk om als kraamverzorgende te werken, vooral omdat het zo een speciale en intieme periode is. Ik geef natuurlijke kraamzorg, en ik pas me graag aan aan jullie wensen en gewoonten.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en om samen met je uit te vinden hoe we van jouw baby’s geboorte een geweldige ervaring kunnen maken!

Doula Joyce is gediplomeerd kraamverzorgende en gecertificeerd lid van KCKZ. Daarnaast is ze gecertificeerd door de Nederlandse Beroepsvereniging Voor Doula’s (NBvD) en is internationaal gecertificeerd door ProDoula.

Samenwerking met Back Ups

Lucyna Wybranowska, Laura Bruinink, Eva Riha en Tessel Scholte zijn mijn vaste back up collega’s. Ze werken op holistische en natuurlijke wijze en hebben een ruime kennis op het gebied van kraamzorg. Ze zijn KCKZ gecertificeerd en werken als zelfstandige kraamverzorgende. Door deze vaste samenwerking kunnen we de continuïteit en kwaliteit van zorg beter waarborgen. Het is altijd mogelijk om van te voren een kennismakingsgesprek te hebben met hun.