Wat is een doula?

Een doula is een kundige en ervaren zwangerschaps- en bevallingscoach, die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap en bevalling. Zwanger zijn en moeder worden is een nieuwe levensfase, waarin het moeilijk kan zijn om balans te vinden. Het is nieuw, soms verwarrend, emotioneel en vermoeiend. Een doula kan helpen om de zwangerschap, je bevalling en het moeder worden prettiger te doorlopen!

Uit onderzoek en uit de praktijk is duidelijk gebleken dat een doula effectief helpt om langs natuurlijke weg te bevallen en daarmee het risico op keizersnede, ruggenprik of kunstverlossing te verminderen. Door duidelijke uitleg en door jouw angsten, wensen en verwachtingen te bespreken, kijken we samen naar wat nodig is en wat voor jou werkt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Hierdoor stel ik je in staat om vol zelfvertrouwen, goede keuzes maken en de regie in eigen hand te hebben.

Joyce

Doula Joyce is een gecertificeerd lid van de Nederlandse Beroepsvereniging Voor Doula’s (NBvD). De NBvD staat voor de waarborging van kwaliteit en continuïteit van de persoonlijke begeleiding van de zwangere en haar partner.